суботу, 21 березня 2015 р.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації

Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації відзначається щорічно 21 березня. В цей день в 1960 році поліція відкрила вогонь і вбила 69 людей в ході мирної демонстрації протесту проти законів апартеїду, яка проходила в Шарпевілі, Південна Африка.

Проголошуючи цей День в 1966 році, Генеральна Асамблея призвала міжнародне співтовариство подвоїти його зусилля в цілях ліквідації всіх форм расової дискримінації. Тим самим підтверджуючи, що расову дискримінацію можна вважати запереченням прав людини, основних свобод і справедливості, і є злочином проти людської гідності. Також ООН визнає, що дискримінація є серйозною перешкодою до економічного і соціального розвитку, а також до міжнародної співпраці і миру.
Організацією Об'єднаних Націй расова дискримінація рішуче засуджується і будь-яка політика пов'язана з нею не тільки неприйнятна, але і несумісна із зобов'язаннями, прийнятими державами-членами організації згідно Статуту ООН.

ООН знов і знов звертається і закликає всі держави дотримувати Декларацію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Загальну декларацію прав людини і вживати необхідні заходи, у тому числі і законодавчі в боротьбі з цим злочином проти людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар