середу, 18 лютого 2015 р.

Чи добра ви людина? - Пізнай себе

У рамках тижня доброти пропоную пройти тест "Чи добра ви людина?"
Люди, звичайно, різні: одні готові поділитися останнім, іншим і взимку снігу шкода. І виправдують свою жадібність - «час тепер такий!». А справа - не в часі, а в характері, вихованні, моральних принципах - або їхній відсутності. До якої категорії відноситеся ви? Чи завжди добрі та уважні?
  1. У вас з'явилися гроші. Чи могли б ви витратити їх на подарунки друзям?
  2. Приятель розповів вам про свої проблеми. Чи дасте ви йому зрозуміти, що вас це мало цікавить, навіть якщо це й справді так?
  3. Ви граєте в шахи, карти, теніс і т. п. з приятелем, який грає набагато гірше. Чи будете ви йому іноді піддаватися, щоб зробити йому приємне?
  4. Чи говорите ви приємне людям, просто щоб підняти їм настрій?
  5. Чи любите ви позлити людей, пожартувати зі злістю?
  6. Чи злопам'ятні ви?
  7. Чи вистачить вам терпіння вислухати те, що вас зовсім не цікавить?
  8. Чи вмієте ви на практиці застосовувати свої здібності?
  9. Якщо програєте, чи кидаєте ви гру?
  10. Якщо ви впевнені, що праві, чи відмовляєтеся ви слухати докази опонента?
  11. Чи охоче ви виконуєте прохання?
  12. Якщо вам захотілося розвеселити оточуючих, чи будете ви жартувати над кимось?
Результати тесту: додайте собі 1 бал за відповідь «так» на запитання 1,3,4,7,11 і за відповідь «ні» на запитання 2, 5, 6, , 8, 9, 10, 12.

Більше 8 балів. Ви люб'язні та подобаєтеся оточуючим, умієте спілкуватися з людьми. У вас, імовірно, багато друзів. Однак є й застереження: ніколи не намагайтеся мати гарні відносини з усіма - усім не догодиш, та й на користь це не піде.

4 – 8 балів. Ваша доброта - питання випадку. Ви не з усіма добрі. Для одних - підете на все, але спілкування з вами є дуже неприємним для тих, хто вам не подобається. Хоча... це не так вже й погано. Але все-таки треба намагатися бути рівним з усіма, навіть із тими, хто не подобається, - не варто кривдити людей.

Менше 4 балів. Спілкування з вами, треба визнати, часом буває дуже важко, навіть для найближчих людей. Будьте доброзичливішим - і друзів у вас буде більше, і життя стане трохи світлішим.

4 коментарі: