середу, 11 лютого 2015 р.

Портрет ідеального депутата

Розглядали нещодавно на уроці в 10 класі основні аспекти діяльності Верховної Ради України. Запропонувала дітям створити проект "Мій ідеальний сучасний депутат". Звісно, не всі відгукнулися, не після всіх виступів залишилися матеріальні свідчення, проте, ті портрети, які подарували мені на майбутнє (можливо думають, що потраплю до когорти народних обранців), заслуговують оприлюднення. Панове депутати, якщо випадково натрапите на цей допис, подивіться на запити нашого майбутнього. Для збільшення світлин клацніть на одну з них.

8 коментарів:

  1. Карпенко Ярослав12 лют. 2015 р., 22:43:00

    Державна влада відіграє важливу роль у житті суспільства, тому надзвичайно важливо хто саме бере участь у керуванні державним апаратом. Депутат - повноважний та відповідальний представник народу в парламенті країни або представник територіальної громади у відповідному органі місцевого самоврядування. Головне призначення цієї посадової особи - виражати й захищати суспільні інтереси, здійснювати законодавчу та контрольну функцію представницького органу. Депутат зобов'язаний брати участь у розв'язанні проблем державного, господарського й соціально-культурного життя країни, працюючи над розробленням і прийняттям відповідних законів, реформ, постанов.
    Тому логічно те, що депутат повинен бути розумним, освідченим, мати аналітичний спосіб мишлення, вміти розраховувати ризик та відповідати за свої рішення, і найголовніше - чути свій народ! Бути дипломатичним, стриманим, але і правдивим.
    А враховуючи ситуацію, яка має місце в уряді нашої країни ось вже другий десяток років, надзвичайно важливо, щоб депутат не був корумпованим, не брав і не давав хабарів, чинив чесно та справедливо, пам'ятав що треба наполегливо працювати на благо народу та країни.

    ВідповістиВидалити
  2. Ларчина Анна18 лют. 2015 р., 19:02:00

    Ідеальний депутат повинен дотримуватися певних ідейно-політичних поглядів та мати свою точку зору. При цьому він повинен бути здатним розуміти матеріальні проблеми населення. Я вважаю,він повинен більше уваги приділяти зростанню економіки.Володіти такими якостями,як чесність і порядність, впевненість в собі і воля в досягненні поставлених цілей, комунікабельність, відкритість у спілкуванні, турботливе ставлення до людей,безкорисливість,скромність,почуття власної гідності,вміння брати на себе відповідальність.Також має поважати закон та мати знання основ бізнесу,мати юридичну освіту.Буде добре,якщо це буде колишній підприємець, який добре знає про податки і перевірки.А ще, як середньостатистичний українець має вірити в Бога.

    ВідповістиВидалити
  3. Смолько Анна18 лют. 2015 р., 19:06:00

    Я вважаю,що це досить цікава тема і хотіла б поділитися своєю думкою щодо цього.
    На мою думку, ідеальний депутат має бути перш за все професіоналом своєї справи. Він повинен бути не тільки ознайомлений зі своїми безпосередніми повноваженнями, а й добрим знавцем закону.
    По-друге, він повинен розмовляти українською мовою та мати глибокі пізнання не тільки в українській ,а й у світовій історії.Проте не лише це формуватиме його як особу державного значення.
    Великий життєвий досвід, вміння вирішувати складні ситуації та присутність таких чеснот як людяність,моральність,солідарність та чесність повинні формувати його світогляд,позицію та особистість.

    ВідповістиВидалити
  4. Депутат - людина,котрій ми довіряємо творення законів і,грубо кажучи,нашу країну в цілому. Отож,коже має свого "ідеально депутата". Портрет мого ідеального депутата полягає в наступному:
    - має бути,в першу чергу,патріотом своєї держави. Якщо він патріот,то він буде намагатися зробити все найкраще для своєї країни;
    - має бути професіоналом свого "діла". Він повинен мати юридичну освіту,щоб розумітися в процесі законотворення;
    - повинен думати про людей и країну,а не про те,як "набити" свій гаманець;
    - повинен бути україномовним,розумним,стриманим (не приймати участі у бійках та не бути їх "зачинщиком",як це часто буває у нашій Верховній Раді), ініціативним, не боятися висказати свою точку зору.
    Загалом,ця людина повинна бути з добрим серцем та "душею народу". Депутату ми довіряємо творення законів,отож,він повинен думати про народ,котрий його обрав,і робити все для нього та країни,і це,мабуть,саме головне.

    ВідповістиВидалити
  5. Марія Дернова18 лют. 2015 р., 20:01:00

    Народний депутат, перш за все, повинен мати юридичну освіту, щоб розбиратися у процесах законотворення, термінології та розуміти, як прописати цю реформу, щоб її реально можна було втілити в життя.
    Народний депутат повинен бути патріотом - без зайвого пафосу і биття себе в груди людина має розуміти, для чого вона прийшла у парламент, інтереси якої держави має захищати і життя яких людей зробити кращим.
    Порядність та відповідальність - народний депутат повинен дбати про своє моральне обличчя. Щоб не було соромно не тільки людям в очі дивитися, а й на себе у дзеркалі. Слідкувати за мовою, висловлюваннями, за своїм іміджем, не встрявати у бійки і не влаштовувати їх у Раді. Не опускатися до рівня “вуличного” способу з’ясування стосунків із опонентами. Людина гідна та сильна використає силу слова, а не чоловічого кулака для того, щоб довести свою правоту.
    Депутат повинен любити свою країну - не так, що народний депутат я тут, діти вчаться у Англії, будинок маю у Франції. Щоб відчував свою відповідальність перед виборцями і добре зважував, з якою політичною силою відстоюватиме права тих виборців. Щоб ініціював потрібні й корисні реформи, а не бійки та потасовки.
    Також ідеальний депутат вважає, що ціни на газ для населення не слід піднімати, навіть якщо це призведе до посилення енергетичної залежності України.

    ВідповістиВидалити
  6. Депутат – це довірене лице обране народом, тобто він повинен мати всі якості, які хочуть бачити в ньому звичайні громадяни України. Це повинна бути висококваліфікована людина з юридичною освітою, яка буде розуміти, що їй потрібно робити та, що від неї вимагають.
    Яким повинен бути ідеальний депутат:
    1. Він має бути патріотом своєї держави, розмовляти та розуміти чисту українську мову, пишатися головними символами країни.
    2. Депутат повинен нести відповідальність перед людьми, які доручили йому займатися вирішенням всіх загальноміських завдань.
    3. Він повинен бути компетентним, стриманим, наполегливим, мати досвід в роботі та вміти знаходити рішення в будь-яких кризових ситуаціях.
    4. Головними якостями кожного депутата повинні бути чесність та порядність. Він не повинен обманювати людей, брати хабарі або давати їх.
    5. Головна робота депутата не отримувати гроші, а допомагати людям. Він повинен розуміти людей, співпереживати з ними, вміти ставити себе на місця тих громадян які потребують допомоги.
    6. Це повинна бути добра, душевна людина в якої обов’язок перед народом це – Все.

    ВідповістиВидалити
  7. Ільїн Андрій19 лют. 2015 р., 09:06:00

    На мою думку,ідеальний депутат повинен бути честним,справжнім патріотом своєї держави,мати вищу освіту:економічну,або юридичну,повинен володіти двома іноземними мовами. Він повинен відстоювати інтереси народу і покращувати життя людей. Ідеальний депутат-це людина яка поєднує в собі найкращі якості:чесність,патріотизм та розум.

    ВідповістиВидалити
  8. цікаві думки у дітей. За ними дійсно наше майбутнє!!!

    ВідповістиВидалити