понеділок, 1 грудня 2014 р.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Цей день з'явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому - в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом - це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.

Уперше захворювання на СНІД (синдром набутого імунного дефіциту) було виявлено в 1980 році в Нью-Йорку і Каліфорнії серед гомосексуалістів і наркоманів, що використовують внутрішньовенне введення наркотиків. За декілька років поширення СНІДу набуло характеру всесвітньої епідемії, що охопила населення практично усіх країн. До 1996 року у світі налічувалися вже більш як 21 млн інфікованих. Нині ця цифра зростає, зазначає "Укрінформ". У 1988 році серйозно стурбованими урядами була організована зустріч міністрів охорони здоров'я найбільших країн світу. На ній уперше привселюдно пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ-інфікованих. Тоді також було вирішено оголосити 1 грудня Міжнародним днем боротьби зі СНІДом.
За оцінками ЮНЕЙДС, 35,7 мільйона осіб у віці від 15 до 49 років інфіковані ВІЛ, з них 26 мільйонів - працюючі люди. Якщо в розрахунки включити дані за усіма категоріями осіб працездатного віку, у тому числі у віці до 64 років, а також за усіма, хто працює в неформальній економіці вдома і не вдома, то чисельність інфікованих ВІЛ людей досягне 36,5 мільйона.
Зупини СНІД, доки він не зупинив нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар