вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Цей день в історії

Для сучасного підлітка світ фентезі скоріш всього почався з Гаррі Поттера чи Піратів карибського моря. А я занурилась у ці чари разом з героєм Урсули Ле Ґуїн . Саме вона стала моїм провідником у іншу реальність, населену чарівниками, драконами та іншими, невідомими реалістам, істотами. Сьогодні їй виповнюється 85 років.  З Днем народження!


Для тих, хто не знає. Матеріал із вільної енциклопедії.


Урсула Кребер Ле Ґуїн (англ. Ursula Kroeber Le Guin) (21 жовтня 1929,Берклі, Каліфорнія) — відома американська письменниця фантаст і критик.
Урсула Ле Ґуїн писала також нефантастичні романи, вірші, дитячі книги, есе про літературу, однак найбільшої популярності набула як автор романів і повістей у жанрах наукової фантастики та фентезі. Книги Ле Ґуїн завжди чудові за стилем, в них авторка звертається до конфліктів і взаємодії різних культур, даосизму, анархізму, психологічних і соціальних тем. У пізніших роботах вона торкається також феміністської тематики. Авторка є однією з найавторитетніших фантастів, лауреатом кількох найвищих нагород в області наукової фантастики і фентезі (премія Г'юґо,премія Небюла, премія Локус).

Немає коментарів:

Дописати коментар